Grillezett mediterrán hekkfilé fusillival
Most egy mediterrán halfilét készítettem. Talán kevésbé ismert, de a hekket nem csak Argentína partjai előtt halásszák, a Földközi tengerben is él egy fajtája, így ez a hal ott is ismert.
Hozzávalók:
- 3 db hekk filé (kb. 45 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 db újhagyma zöldjével
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 1 db paradicsom
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- morzsolt oregano
- 12 db chilivel töltött olívabogyó
- 2 szál kakukkfű
- 25 dkg fusilli
- 2 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.
A paprikát, hagymát szeletelem, fokhagymát aprítom, a paradicsomot darabolom.
A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
A ragut a zöldségekből elkészítem. Fűszerezem.
A halat egy grillserpenyőben megsütöm.
A leszűrt tésztát a ragúhoz keverem.
Tálaláskor szedek a tányérra a ragus tésztából, tördelek rá haldarabokat, s teszek rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése