HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 7., szombat

Chilis, tejszínes fehérbab főzelék csípős parasztkolbásszal

Chilis, tejszínes  fehérbab főzelék csípős parasztkolbásszal


A napokban szerepelt a NOSALTY egy cikkében egy bablevesem. Megkívántam, s mivel az idő is hűvösre fordult, s így passzolt is az étel,  el is készítettem.

Hozzávalók:


  • 35 dkg fehérbab,
  • 1 szál füstölt csípős parasztkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 3 szál petrezselyem
  • Vegeta
  • őrölt chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 2 ek liszt
  • tejszín
  • chili szósz
  • kechup
  • chili paprika

Elkészítés:


Előző nap a jól megmosott babot beáztatom. A hagymát és a fokhagymát, valamint a petrezselymet apróra vágom, a kolbászt szeletelem.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, s rádobom a kolbászszeleteket. Hozzáadom a babot, felöntöm vízzel. Teszek bele Vegetát, borsot, chili port, babérlevelet és a petrezselymet.

Addig főzöm a babot, míg megpuhul. Ekkor kevés olajon rántást készítek, megszórom piros paprikával és a főzelékhez adom.  Belekeverem a tejszín felét, s felrottyantom.

Tálaláskor merek a főzelékből,  meglocsolom chili szósszal, ketchuppal és tejszínnel, szórok rá őrölt chilit,  s teszek rá egy chili paprikát. Kenyérrel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése