Chilis, tejszínes fehérbab főzelék csípős parasztkolbásszal
A napokban szerepelt a NOSALTY egy cikkében egy bablevesem. Megkívántam, s mivel az idő is hűvösre fordult, s így passzolt is az étel, el is készítettem.
Hozzávalók:
- 35 dkg fehérbab,
- 1 szál füstölt csípős parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 3 szál petrezselyem
- Vegeta
- őrölt chili paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- napraforgó olaj
- 2 ek liszt
- tejszín
- chili szósz
- kechup
- chili paprika
Elkészítés:
Előző nap a jól megmosott babot beáztatom. A hagymát és a fokhagymát, valamint a petrezselymet apróra vágom, a kolbászt szeletelem.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, s rádobom a kolbászszeleteket. Hozzáadom a babot, felöntöm vízzel. Teszek bele Vegetát, borsot, chili port, babérlevelet és a petrezselymet.
Addig főzöm a babot, míg megpuhul. Ekkor kevés olajon rántást készítek, megszórom piros paprikával és a főzelékhez adom. Belekeverem a tejszín felét, s felrottyantom.
Tálaláskor merek a főzelékből, meglocsolom chili szósszal, ketchuppal és tejszínnel, szórok rá őrölt chilit, s teszek rá egy chili paprikát. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése