Sült, lecsós hekkfilé rizzsel
Ezúttal "magyaros" halétel készült hekkből, de most nem törzsből, hanem filéből. Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben.
Hozzávalók:
- 5 db argentin hekk filé (90 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- őrölt csípős pirospaprika
- napraforgóolaj
- 1 bögre rizs
- 1 szál petrezselyem

Elkészítés:
A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.
A rizst sós vízben megfőzöm, s elkészítem a szokásos módon a lecsót.
Délben a halat kiveszem a hűtőből, s egy serpenyőben két részletben megsütöm.
Tálaláskor formázok a tányérra rizst, teszek rá petrezselyemlevelet, mellérakok két darab hekk filét, s kanalazok rá lecsót.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése