Grillezett hekkfilé kaporszósszal, pirított krumplival
A hekket készítettem, a mottó : "Mert, hekket nem csak strandbüfés tud sütni paprikás lisztben."
Hozzávalók:
- 2 db argentin hekk filé (kb. 40 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- őrölt csípős pirospaprika
- napraforgóolaj
- 0,5 dl tejföl
- 2 ek tej
- 2 tk liszt
- 0,5 csokor kapor
- őrölt fehér bors
- 1 tk egész színes bors
- szerecsendió
- 1 szelet citrom
- 6 db krumpli
Elkészítés:
A halfiléket sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, s egy dobozban beteszem a hűtőbe.
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, kockára vágom.
Elkészítem a kaporszószt. A kaprot aprítom. Egy fémbögrében összekeverem a tejfölt, a tejet, a lisztet, a kaprot. Sózom, borsozom, szórok rá szerecsendiót, facsarok bele citromot. Néhány percig főzöm, de nem forralom.
Délben a halat kiveszem a hűtőből, s egy grillserpenyőben megsütöm.
Ezalatt a krumplit is megpirítom egy kicsit.
Tálaláskor a tányérra rakom a hekk filéket, s kanalazok rá kaporszószt, teszek rá kapor ágat, egy szelet citromot, szórok rá színes borsot. Mellé halmozom a krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése