Makaróni bacönnel, medvehagymával, paradicsommal és parmezansajttal
Vettem a piacon egy csokor medvehagymát. Valamit kellett kezdeni vele, így született meg ez az étel.
Hozzávalók:
- 25 dkg makaróni
- 10 dkg bacon
- 1 csokor medvehagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével.
- 1 gerezd fokhagyma
- a dl főzőtejszín
- 2 db paradicsom
- 5 dkg parmezan
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- 12 db magnélküli fekete olívabogyó
- só
- őrölt fehérbors
- 1 tk olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
A medvehagymát és az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát darabolom, a paradicsomokat nyolcadolom.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a bacont, a felét félreteszem. A maradékhoz hozzáadom a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntöm a főzőtejszínt. Fűszerezem, beleteszem az olívabogyókat.
Lereszelem a sajtot.
A serpenyőbe kimerem a tésztát. Összekeverem. Tálalok.
A tányérra szedek a tésztából, megszórom a sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése