HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. április 25., szombat

Makaróni bacönnel, medvehagymával, paradicsommal és parmezansajttal

Makaróni bacönnel, medvehagymával, paradicsommal és parmezansajttal


Vettem a piacon egy csokor medvehagymát. Valamit kellett kezdeni vele, így született meg ez az étel.

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni
  • 10 dkg bacon
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • a dl főzőtejszín
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg parmezan
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 12 db magnélküli fekete olívabogyó
  • őrölt fehérbors
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.

A medvehagymát és az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát darabolom, a paradicsomokat nyolcadolom.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a bacont, a felét félreteszem. A maradékhoz hozzáadom a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntöm a főzőtejszínt. Fűszerezem, beleteszem az olívabogyókat.

Lereszelem a sajtot.

A serpenyőbe kimerem a tésztát. Összekeverem. Tálalok.

A tányérra szedek a tésztából, megszórom a sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése