Chilis, medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben, krumpli ágyon
Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 3 db TV-paprika
- 5 dkg paprikás vajkrém
- 0,5 csokor medvehagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt köménymag
- 6 szelet (5 dkg) bacon
- 6 db krumpli
- étolaj
- 4 szál rozmaring
- 6 szál kakukkfű
- 0,5 fejessaláta
- citrom
- almaecet
- extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A krumplikat héjában felteszem főni.
Keverőtálban a vajkrémet és a felvágott hagymákat, chilit és a fűszereket összekeverem.
A paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom, s megtöltöm a masszával. Betekerem a baconnal.
A krumplikat megpucolom, s egy serpenyőbe szeletelem, melybe előzőleg olajat locsoltam. Sózom, borsozom. Ráfektetem a paprikákat, rárakom a zöldfűszereket, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra, s 200 C fokon tovább sütöm 20 percig.
Egy tányérra rakok 8 salátalevelet, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedem a krumplit és másfél töltött paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése