HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. április 20., hétfő

Chilis, medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben, krumpli ágyon

Chilis, medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben, krumpli ágyon


Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 3 db TV-paprika
  • 5 dkg paprikás
  • vajkrém
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt köménymag
  • 6 szelet (5 dkg) bacon
  • 6 db krumpli
  • étolaj
  • 4 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 0,5 fejessaláta
  • citrom
  • almaecet
  • extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

A krumplikat héjában felteszem főni.

Keverőtálban a vajkrémet és a felvágott hagymákat, chilit és a fűszereket összekeverem.

A paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom, s megtöltöm a masszával. Betekerem a baconnal.

A krumplikat megpucolom,  s egy serpenyőbe szeletelem, melybe előzőleg olajat locsoltam. Sózom, borsozom. Ráfektetem a paprikákat, rárakom a zöldfűszereket, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra, s 200 C fokon tovább sütöm 20 percig.

Egy tányérra rakok 8 salátalevelet, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedem a krumplit és másfél töltött paprikát.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése