Vörösboros gombás, zöldséges vaddisznóragu, gnocchival
Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem. Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragú, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, s a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, s hogy mekkora lángon főzünk) De megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst.
Hozzávalók:
A ragúhoz:
- 30 dkg csontnélküli
vaddisznóhús - 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem-
gyökér - 1 szelet sütőtök
- 1 db csípős hegyespaprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 1 szál zellerlevél
- 3 szál petrezselyem
- 1 db babérlevél
- 1 ek mangalicazsír
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- gyömbér
- szegfűszeg
- borókabogyó
- tárkony
- fahéj
- 4 szál kakukkfű
- 2 szál rozmaring
- citrom
- majoranna
- 2 dl víz
- 2 db nagyobb krumpli
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- só
- víz
- mangalica zsír
- 2 szelet sárgabarack befőtt
- 2 tk áfonyalekvár
A húst alaposan megmosom, kockára vágom, vízbe áztatom.
A hagymát, fokhagymát durván aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom
Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, s beleteszem a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldségeket, s öntök bele vörösbort, facsarok bele citromot.
Tálaláskor szedek a tányérra ragut, gnocchit és teszek mellé egy szelet barackot, kanalazok rá áfonyalekvárt.
Természetesen vörösbor passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése