Fehérboros, tejszínes medvehagyma krémleves sajtos pirítóssal
Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom
Hozzávalók:
- 2 csomag medvehagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 3 szál újhagyma zöldjével
- 1 db burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szelet zeller
- 2 szál zellerlevél
- 6 szál petrezselyem
- 1 ek vaj
- 1 db szárnyashúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 l víz
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
- 5 dkg parmezán
- 3 szelet toast
Elkészítés:
A hozzávalókat felvágom. Egy fazékban vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a krumplit és a zöldségeket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a medvehagymát és az újhagymát, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet.
A sajtot lereszelem.
A levest botmixerrel összekeverem, beleöntöm a főzőtejszínt, majd visszateszem a tűzhelyre, épp csak rottyantok rajta egyet.
A toastot megpirítom, kockára vágom.
Tálalok. Merek a levesből, ráteszem a toastdarabokat, megszórom sajttal, díszítem medvehagymalevéllel és virágbimbóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése