HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. április 9., csütörtök

Fehérboros, tejszínes medvehagyma krémleves sajtos pirítóssal

Fehérboros, tejszínes medvehagyma krémleves sajtos pirítóssal


Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom

Hozzávalók:

  • 2 csomag medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 ek vaj 
  • 1 db szárnyashúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 l víz
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg parmezán
  • 3 szelet toast

Elkészítés:

A hozzávalókat felvágom. Egy fazékban vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a krumplit és a zöldségeket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a medvehagymát és az újhagymát, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet.

A sajtot lereszelem.

A levest botmixerrel összekeverem, beleöntöm a főzőtejszínt, majd visszateszem a tűzhelyre, épp csak rottyantok rajta egyet.

A toastot megpirítom, kockára vágom.

Tálalok. Merek a levesből, ráteszem a toastdarabokat, megszórom sajttal, díszítem medvehagymalevéllel és virágbimbóval.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése