Pulykamell falatok zöldborsóval, paradicsommal és petrezselymes krumplival
Pulykamell tavasziasan, zöldségekkel.
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 pohár zöldborsó
- 2 db paradicsom
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szál petrezselyem
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- chiliszósz
- l tk liszt
- 1 dl víz
- 1 ek olívaolaj
- 3 db krumpli
A krumplit felteszem főni héjában.
A pulykamellet felkockázom, az újhagymát és a paprikát felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.
Egy lábasban olajon megpirítom az újhagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Rövid ideig párolom, beleteszem a paprikát és a paradicsomot, belevágom a chilipaprikát. Tovább párolom, majd hozzáadom a zöldborsót is.
A krumplit megpucolom, felvágom.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórom a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsolom chiliszósszal. Összekeverem, tálalok.
A tányérra szedek a ragúból, mellé krumplit. A krumplit sózom, borsozom, s szórok rá petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése