HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. április 24., péntek

Pulykamell falatok zöldborsóval, paradicsommal és petrezselymes krumplival

Pulykamell falatok zöldborsóval, paradicsommal és petrezselymes krumplival


Pulykamell tavasziasan, zöldségekkel.

 Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamell
  • 1 pohár zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • chiliszósz
  • l tk liszt
  • 1 dl víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 db krumpli
Elkészítés:

A krumplit felteszem főni héjában.

A pulykamellet felkockázom, az újhagymát és a paprikát felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát és a  petrezselymet aprítom.

Egy lábasban olajon megpirítom az újhagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Rövid ideig párolom, beleteszem a paprikát és a paradicsomot, belevágom a chilipaprikát. Tovább párolom, majd hozzáadom a zöldborsót is.

A krumplit megpucolom, felvágom.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórom a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsolom chiliszósszal. Összekeverem, tálalok.

A tányérra szedek a ragúból, mellé krumplit. A krumplit sózom, borsozom, s szórok rá petrezselymet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése