HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. április 14., kedd

Fusilli gombapörkölttel, kolbásszal

Fusilli gombapörkölttel, kolbásszal


Olaszos ízhatású tésztás ételre vágytam. Ezt sikerült összehozni.

 Hozzávalók:

  • 25 dkg fusilli
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek fekete olívavogyó
  • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • kakukkfű
  • oregán
  • olívaolaj
  • 15 dkg lángolt kolbász

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, az újhagymát felkaríkázom, a zöldjét félreteszem. A paprikát, s a gombát  szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paprikát, majd a gombát, végül a paradicsomot, s az olívabogyókat. Fűszerezem. Locsolok rá ketchupot és chiliszószt.

Közben a tészta főzővízét felforralom, sózom, beleteszem a tésztát.

A kolbászt felkarikázom, a gombapörkölthez adom.

Amikor minden megfőtt, tálalok. A tányérra szedek a tésztából, s rá a gombapörköltből. Megszórom újhagymazölddel.

Vörösborral kísérem le.








P.S. A 2015.04.17. Hírkereső 50-e Gasztro Toplistájában:
24. Kolbászos gombaragu tésztával(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése