Fusilli gombapörkölttel, kolbásszal
Olaszos ízhatású tésztás ételre vágytam. Ezt sikerült összehozni.
Hozzávalók:
- 25 dkg fusilli
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma zöldjével
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1 ek fekete olívavogyó
- 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
- 1 ek ketchup
- 1 ek chiliszósz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- kakukkfű
- oregán
- olívaolaj
- 15 dkg lángolt kolbász
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, az újhagymát felkaríkázom, a zöldjét félreteszem. A paprikát, s a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paprikát, majd a gombát, végül a paradicsomot, s az olívabogyókat. Fűszerezem. Locsolok rá ketchupot és chiliszószt.
Közben a tészta főzővízét felforralom, sózom, beleteszem a tésztát.
A kolbászt felkarikázom, a gombapörkölthez adom.
Amikor minden megfőtt, tálalok. A tányérra szedek a tésztából, s rá a gombapörköltből. Megszórom újhagymazölddel.
Vörösborral kísérem le.
P.S. A 2015.04.17. Hírkereső 50-e Gasztro Toplistájában:
24. Kolbászos gombaragu tésztával(Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése