HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 29., szerda

Az első hó

Az első hó

Most már tényleg itt a tél. Ma reggel elkezdett havazni, fehérbe borult a kertünk, az utcánk. Szerencsére nem kellett kimozdulnom itthonról, így nem próbáltam ki, milyen  az autómmal szánkóként csúszkálni a meredek úton.  Hókotró még nem járt mifelénk, s a gépjármű forgalom is erősen megcsappant, az út meglehetősen síkosnak látszik. A elmúlt negyed órában - míg néztem az utcánkat  - egyetlen autó sem ment se le, se fel. S bár csaknem új téli gumim van, biztos megszenvednék a hazajövetelkor.

Szégyen szemre két komolyabb autómmal is voltak már problémáim, 525-ös BMW és 2900 cm3-s Ford Scorpio sem tudott többször is feljönni egészen a házunkig. (Most egy 1600 cm3-s Mitsubishivel közlekedem, ez azért nem igazán titán.) Ide egy 4-kerék meghajtású autó lenne az ideális.

Bár, emlékszem, annak idején az 1200 cm3-s Zsigulinkkal - spéci téli gumi nélkül. - rendszeresen megjártuk Lengyelország a magyarok által akkor még kevésbé látogatott  síterepét - Szczyrk-et, (Bielsko- Biala mellett, ahol a kis Polskii gyártották ) - minden probléma nélkül..

Jelenleg is folyamatosan havazik. Nem tudom mi lesz holnap, amikor kénytelen leszek kimozdulni, kezelteti a rosszalkodó derekamat.

Nos, most így nézünk ki:





A Google ajándéka:

1 megjegyzés:

  1. Én is Budapesten élek Budán II. kerületben a Rózsadombon. Még most, - amikor írom ezt a levelet - állt el a havazás. Reggel arra ébredtünk, hogy minden fehér és szakad a hó. Még hétfőn azt írtam az egyik Szolnokon élő rokonomnak - ahol már nagy hó volt - hogy itt Budapesten nincs semmi. Erre most aztán van bőven, Nekünk is nagyon meredek az utcánk, igen nehéz gyalog az 5 percre levő buszmegállóba vagy akár kocsival menni. Bár a férjem elment bevásárolni a listám alapján, én meg főztem. Remélem, hogy a jó megkésve érkezett tél nem pótolja be a november-december és januári idejéből elmaradt havat, és ezután akkor is még hó lesz, amikor már nem kéne.

    VálaszTörlés