HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 14., szombat

Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel

Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel


Egy kicsit exótikusabb ételre vágytam, azt hiszem sikerült egy finomságot készítenem.

Hozzávalók 
  • 2 db csirkecomb
  • 1 ek joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • curry
  • őrölt koriander
  • 4 db paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 1/2 bögre rizs
  • 1/2 marék korianderlevél
  • 1 tk kurkuma
  • 2 db csirkemáj

Elkészítés:

A combokat sózom, borsozom, bekenem a joghurttal, megszórom a curryval, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s beteszem a hűtőbe 24 órára.


A paprikákat és a répát csíkokra vágom, a paradicsomot, vöröshagymát negyedelem.

A rizst felteszem főni. Sózom, keverek  hozzá aprított  koriandert és őrölt kurkumát. 

A zöldségeket olajban megdinsztelem, fűszerezem.

A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütöm 180 c fokon hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva, a csirkemájakat lisztbeforgatom, s a vége felé teszem a serpenyőbe...

Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, májat, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése