Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros szószban
Hogy ne mindig a megszokott darálthús legyen a töltelék.Hozzávalók:
- 2 db karalábé leveleivel
- 10 dkg kacsamáj pástétom
- 5 dkg vagdalt bacon
- 1 pohár rizs
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
- 1 ek vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 db szárnyas leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- tárkony
- 4 db krumpli
- 1 dl fehérbor
A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.
A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.
Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst , a pástétomot, ráütök egy tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.
A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm. A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a a karalábékat és zöldségeket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.
Tálalok. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése