Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom, reszelt sajttal
Nagyon ízlett a napokban sütött töltött kaliforniai paprika, ezért most újra elkészítettem, de ezúttal TV-paprikát használtam fel, hozzá paradicsomot tettem, s megszórtam reszelt sajttal.
Hozzávalók:
- 2 db TV-paprika
- 2 db nagy paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db nagyobb krumpli
- 10 dkg kacsamájpástétom
- 1/2 bögre rizs
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- snidling
- 10 dkg kecskesajt
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- olíva olaj
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A rizst előfőzöm, a krumplikat héjában megfőzöm . Közben a hagymákat, petrezselymet, snidlinget aprítom, a sajtot lereszelem A paprikákat hosszában félbevágom, a paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom, aprítom.
A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, s a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.
Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, s a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül melléjük rakom a krumplikat.
A serpenyőt berakom 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütöm, mikor majdnem kész rászórom még a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, s aranybarnára sütöm.
Tálalok.
A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, s a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.
Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, s a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül melléjük rakom a krumplikat.
A serpenyőt berakom 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütöm, mikor majdnem kész rászórom még a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, s aranybarnára sütöm.
Tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése