Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.
Hozzávalók
- 1 db nagy póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- 1 tk olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 db babérlevél
- 1 kocka marhahúsleves
- só
- őrölt
- fehérbors
- 1 tk kurkuma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vaja, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.
Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.
Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.
Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése