HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 15., vasárnap

Póréhagyma krémleves kurkumával

Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával


Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók 
  • 1 db nagy póréhagyma    
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 kocka marhahúsleves 
  • őrölt
  • fehérbors
  • 1 tk kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vaja, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.

Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.

Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.

Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése