HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 20., péntek

Buciban sült camembert

Buciban sült camembert


Egyszerű, de nagyszerű

Hozzávalók 
  • 1 db buci
  • 1 db camembert
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • fehérbor
  • extra szűz olívaolaj
  • 3 db jégsalátalevél
Elkészítés:

 A fokhagymát felszeletelem.

A buci tetejét levágom, a belsejét kikaparom, öntök bele fehérbort és olívaolajat, sózom, borsozom. Belehelyezem a sajtot. A sajtba metszek nyílásokat, s ebbe teszem a fokhagyma szeleteket

.Egy serpenyőben a bucit olívaolajon megpirítom.

Jégsalátaleveleken tálalom.

 

2 megjegyzés:

  1. Ezt feltétlenül elkészítem a napokban, úgyis mindenkinek elege lesz a húsos ételekből. Esetleg fűszeres, ízesített sajtból is finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Finom bármilyen sajtból is, de az igazi mégis csak a camembert.

    VálaszTörlés