Sült kacsaszárnytő és libamáj zöldségekkel
Az élvezetek halmozása.
Hozzávalók:
- 2 db kacsaszárnytő
- 2 szelet libamáj
- 4 db krumpli
- 1 db cékla
- 2 szelet sütőtök
- 1 szelet lilakáposzta
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- fehérborecet
- olívaolaj
- libazsír
Elkészítés:
A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap libazsíron, serpenyőben, fedő alatt közepes hőmérsékleten elkezdem sütni.
Közben a krumplit héjában félig megfőzöm, a káposztát legyalulom, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, locsolok rá levés ecetet, beteszem a hűtőbe.
A sütőtököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, s berakom egy serpenyőbe kevés olajra. Mellérakom a megpucolt krumplikat, fűszerezem, s pirulásig sütöm. Közben libazsíron megsütöm a májat is.
Amikor a hús és a zöldségek is megsültek, tálalok.
A tányérra helyezek egy szárnytövet, mellé egy szelet májat, a pirított zöldségeket, s a hűtőből kivett káposztát pakolok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése