Tejfölös, rumos szőlő-gesztenye krémleves
Hozzávalók (1 adag)- 1 fürt fehér szőlő
- 1 marék sült gesztenye
- 2 ek cukor
- vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- rum
- tejföl
- főzőtejszín
Elkészítés:
A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom, s felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem. Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe, hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem. Tálaláskor ráteszem a gesztenyét, s a szőlőszemeket, locsolok rá tejszínt.
P.S. Ilyen hűvös, borult, ködös időben kiváló melengető leves.
Jól hangzik, tényleg finom lehet! :)
VálaszTörlés