Fehérboros tejszínes szőlőleves
Hozzávalók:
- 5 fürt (kb. 50 dkg) fehérszőlő
- tejszín
- 1 kanál tejföl
- 2 dl fehérbor
- 2 púpozott tk liszt
- 4 szem szegfűszeg
- vanilíáscukor
- kis darab egész fahéj
- őrölt fahéj
- só
- cukor
- 1/2 dióbél
A szőlőt leszemezem, öntök hozzá egy kevés vizet, fűszerezem, majd lassú tűzön addig főzöm, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntöm folyamatos kevergetés mellett. Felforralom, hozzáöntöm a bort. Tányérba merem. Teszek rá néhány egész szőlőszemet, diót, csorgatok rá tejszínt, melegen fogyasztom.
Aki akarja behűtheti, bár fagypont közelében jobban esik a meleg leves.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro napi Top-jába:
33.
- Pornóveszély a Starbucksban
(hvg.hu - gastro )
Több
konkurens céggel ellentétben a Starbucks a többszöri figyelmeztetés
ellenére sem blokkolja a felnőtt tartalmakat az ingyenes wifit biztosító
kávézóiban az Egyesült Királyság területén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése