HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 8., csütörtök

Fehérboros tejszínes szőlőleves

Fehérboros tejszínes szőlőleves


Hozzávalók:
  • 5 fürt (kb. 50 dkg) fehérszőlő
  • tejszín
  • 1 kanál tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 púpozott tk liszt
  • 4 szem szegfűszeg
  • vanilíáscukor
  • kis darab egész fahéj
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1/2 dióbél
 Elkészítés:

A szőlőt  leszemezem, öntök hozzá egy kevés vizet, fűszerezem,  majd lassú tűzön addig főzöm, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített  habarást a levesbe öntöm folyamatos kevergetés mellett. Felforralom, hozzáöntöm a bort.  Tányérba merem. Teszek rá néhány egész szőlőszemet, diót, csorgatok rá tejszínt, melegen fogyasztom.

Aki akarja behűtheti, bár fagypont közelében jobban esik a meleg leves.



P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro napi Top-jába:
33.
- Pornóveszély a Starbucksban (hvg.hu - gastro )
Több konkurens céggel ellentétben a Starbucks a többszöri figyelmeztetés ellenére sem blokkolja a felnőtt tartalmakat az ingyenes wifit biztosító kávézóiban az Egyesült Királyság területén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése