HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 17., szombat

Tejfölös töltött karalábélevél paradicsomszószban

Tejfölös töltött karalábélevél paradicsomszószban


Mert nem csak a káposztalevelet lehet megtölteni.

Hozzávalók :
  • 11 db karalábé levél
  • 25  dkg darált hús (marha, sertés)
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 újhagyma zöldje
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó gyors rizs
  • petrezselyem levél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 db paradicsom
  • Piros Arany
  • ketchcup
  • chili szósz
  • 1 db zöldségleves fűszerkeverék kocka
  • 1 db marhahús fűszerkeverék kocka
  • tejföl

Elkészítés:

A rizst félig  megfőzöm,  a hagymákat,  petrezselyemlevelet, paprikákat  aprítom,  beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a darát húst,  ráütöm a tojásokat, fűszerezem. Összekeverem.

A karalábé levelek szárát levágom, a 8 nagyobbik levelet félreteszem, a többit a szárakkal együtt aprítom.
A karalábéleveleket megtöltöm, hurkapálcikával rögzítem.

A paradicsomokat aprítom, majd felteszem vízben főni, adok hozzá ketchupot, chili szószt, sózom, borsozom, megszórom paprikával, beleteszem a karalábélevelek szárát, a vagdalt leveleket. Majd jöhetnek a töltött karalábé levelek. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Rámorzsolom a fűszerkeverékeket. Megfőzöm.

Tálaláskor teszek rá tejfölt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése