Baconba tekert túróval töltött paprika és paradicsom csicsóka ágyon csőben sütve
Régen a szegény emberek tápláléka volt, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).
Hozzávalók :
- 1 db sárga paprika
- 1 db piros paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 3 db chili paprika
- 4 db nagy paradicsom
- 20 dkg tehén túró
- 1/4 pohár tejföl
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 szál zellerlevél
- 14 szelet bacon
- 4 db csicsóka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
A csicsókákat megpucolom, félig megfőzöm.
A töltelék összetevőit.összekeverem.
A paprikák csumáját eltávolítom, a hegyes paprikát hosszában félbevágom.a paradicsomokat leskalpolom, belsejüket kikanalazom, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adom. Újra összekeverem, megtöltöm vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerem őket a baconszalonnával.
Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a felszeletelt csicsókát, fűszerezem, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat, s beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítem chilvel és petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése