HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 10., szombat

Baconba tekert túróval töltött paprika és paradicsom csicsóka ágyon csőben sütve

Baconba tekert túróval töltött paprika és paradicsom csicsóka ágyon csőben sütve


Régen a szegény emberek tápláléka volt, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).

Hozzávalók :
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 3 db chili paprika
  • 4 db nagy paradicsom
  • 20 dkg tehén túró
  • 1/4 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 szál zellerlevél
  • 14 szelet bacon
  • 4 db csicsóka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
Elkészítés:

 A csicsókákat megpucolom, félig megfőzöm.

A töltelék összetevőit.összekeverem.

A paprikák csumáját eltávolítom, a hegyes paprikát hosszában félbevágom.a paradicsomokat leskalpolom, belsejüket kikanalazom, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adom. Újra összekeverem, megtöltöm vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerem őket a baconszalonnával.

Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a felszeletelt csicsókát, fűszerezem, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat,  s beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütöm.

Tálaláskor szedek a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítem chilvel és petrezselyemmel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése