Strasbourgi (libamájkrémmel töltött) tojás, paprika és paradicsom
Márton nap lévén - ha már nem sütöttem libát, de hogy mégis legyen valami libás étel, mivel nem szeretnék egész évben éhezni - egy hideg vacsorát készítettem.
Ez a tál nem csak Márton napkor, de Húsvétkor is jól mutat az asztalon.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 10 dkg libamájkrém (pástétom)
- 3 ek vaj
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 hagyma
- 1 Schalotte (mogyoróhagyma)
- 1 db chilipaprika
- jégsaláta levelek
- 2 db paradicsom
- 1 db piros paprika
- só
- őrölt fekete bors
- Piros Arany
- libazsír
- 2 ek libatepertő
A tojásokat keményre főzöm, a héját eltávolítom, hosszában kettévágom. A sárgáját kikanalazom, beleteszem egy keverő tálba, az aprított hagymát, fokhagymát, chilit, petrezselymet hozzáadom, fűszerezem, a vajjal, libamájkrémmel habosra keverem.
A paprikát félbevágom, kicsumázom, a paradicsomokat is félbevágom, a belsejét eltávolítom.
Egy tálra rakok jégsalátaleveleket, ráhelyezem a tojásokat, a paprikát és a paradicsomokat, megtöltöm őket a krémmel, nyomok rájuk Piros Aranyat. Körberakom paradicsomszeletekkel. Petrezselyemmel díszítem.
Beteszem a hűtőbe.
Libazsíros, libatepertős zsemlével fogyasztottam
Korábbi libás ételek:
Mártonnapi libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével
Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával
Libapörkölt
P.S. A recept bekerült a Hírkereső Napi Gasztro Top-jába:
21.
- Citromtorta Jolántól recept
(Nosalty)
Nem
akartam egy tepsinyi sütit készíteni, így a tortaformában sütöttem meg
ezt a sütit. Hááát... ez a "csak hogy legyen egy kis süti" nagyon kis
szépre sikeredett. Bosszankodtam is, hogy ha most valak...
Micsoda remek tálat dobtál össze!
VálaszTörlésKöszönöm, nemcsak guszta, de finom is volt.
TörlésKár, hogy a libamájat nem szeretem, mert nagyon mutatós a hidegtálad!
VálaszTörlésHidd el nagyon finom, csak ne lenne a libamáj olyan drága, akkor akár hetente is beiktatnám. Persze nem kell egy egész májat egy ültünkben megenni, elég egy szelet, például libazsíros kenyérre, hagymával és, és ...
Törlés