HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 3., szombat

Sörretek leves tésztával, tejfölösen

Sörretek leves tésztával, tejfölösen

A nekedterem.hu-tól ajándékba kapott zöldségek között volt sörretek, gondoltam, kezdeni kellene vele valamit, így született meg ez a leves.

 Hozzávalók
  • 2 db sörretek leveleivel
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • kakukkfű
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 db szárnyashúsleves kocka
  • 1 ek liszt
  • 1 kis marék kagylótészta
  • tejföl (elhagyható)
Elkészítés:

A hagymákat megpucolom, aprítom, a retket, krumplit, répát megpucolom. A retket és a krumplit kockára,  a répát karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
A hagymákat olajon dinsztelem, majd rádobom a zöldségeket, a kakukkfüvet, fedő alatt tovább dinsztelem. Fűszerezem, szórok rá lisztet, s öntök rá 8 dl vizet. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadom a tésztát, beleteszem a közben durván aprított leveleket. 8-10 perc után kész.

Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt.





 
P.S. A recept szerepel a Hírkereső napi gasztrolistájában:


3 megjegyzés:

  1. Imádom a leveseket,na de sörretekből még nem is jutott eszembe! Zseniális ötlet, gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Éedekes lehet,még sosem ettem reteklevest.

    VálaszTörlés
  3. De jópofa ötlet ez a sörretek leves, miért is ne, biztos finom lett:-))))

    VálaszTörlés