HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. szeptember 24., csütörtök

Kecskesajttal töltött füge bacon köntösben

Kecskesajttal töltött füge bacon köntösben


A füge bokrunk öntötte a gyümölcseit. Bár nem nőttek nagyra, ízre nagyon finomak, édesek. Lehet, hogy ez a globális fölmelegedés pozitív hatása? Mégis csak narancs, füge, gránátalma nagyhatalom leszünk belátható időn belül? Ha ezt Bástya elvtárs megélhette volna! A fiatalabbak kedvéért A tanú c. magyar film (1969) szereplője volt. Nos, a fügékből készítettem egy finom nassolni valót.

Hozzávalók:

  • 12 db füge
  • 10 dkg kecskesajt
  • 10 dkg (10 szelet) bacon  
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 citrom
  • olíva olaj
  • 0,5 fejes saláta

Elkészítés: 

A fügék szárvégét levágom, négy metszést ejtek rajtuk. A nyílásba teszek egy darab sajtot, betekerem baconszalonnába, s beteszem egy serpenyőbe, melybe öntök egy kevés olívaolajat.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm légkeverésen, majd további 10 percig grill fokozaton (200 C fok).

Közben elkészítem a saláta ágyat. Egy kistányérra teszek 4-5 salátalevelet, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat és facsarok rá citromlevet.

A fügékből 4 darabot teszek egy tányérra.


P.S. Itt van vendégségben a nejem egy barátnője. Elmentek a városba. Gondoltam, meglepem őket amikor visszajönnek, ezért készítettem 3 adagot. A nejem - amint várható volt - fujjolta az ételt, barátnőnek nagyon ízlett, s kért még. Hát ilyen az élet nálunk. Ilyenkor eszembe jut, amikor bordatörés miatt én ápoltam a feleségem, s én főztem neki is egy hónapon keresztül. Akkor minden jó volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése