HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. szeptember 21., hétfő

Darált húsos zöldséges ragúval töltött csülök sörrel locsolva, vele sült krumplival

Darált húsos zöldséges ragúval töltött csülök sörrel locsolva, vele sült krumplival


A főtt csülök másik hasznosítása. Egy csodás ragúval töltve. Ennek még a müncheni Oktoberfest-en is sikere lenne.

Hozzávalók:

  • 1 db főtt hátsó sertéscsülök csont nélkül (kb 95 dkg)
  • 15 dkg sertés darált hús
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros paprika
  • 2 db chili
  • 5 db nagy gomba törzse
  • 2 db mángold levél
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek disznózsír
  • 2 dl sör
  • 10 db újkrumpli
  • 2 szál kakukkfű
  • 3 szál rozmaring

Elkészítés:

A krumplit előfőzöm.

Közben az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paprikát, paradicsomot és a gombát kockára vágom, a mángoldot felszeletelem. Egy serpenyőben kevés zsíron a hagymákat és a mángold szárát megdinsztelem, hozzáadom a húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a paprikát, a paradicsomot és a gombát. Fűszerezem, belevágom a chilit. A végén belerakom a mángoldot is.

A ragút betöltöm a csülökbe, egy spárgával összekötöm, s egy kizsírozott serpenyőbe rakom.

A krumplikat megpucolom, s a csülök mellé pakolom. Sózom, borsozom. A csülökre és a krumplikra ráhelyezem a kakukkfű és rozmaring szálakat. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe 45 percre. Félidőben öntök a csülökre sört. Ezt többször megismétlem, kanalazok a zsiradékból is. A végén átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s még bő 10 percig barnítom.

A tálaláskor szeletelek a csülökből, ami nem volt könnyű a sok töltelék miatt. Így nem lett szép a szelet, de annál finomabb volt az étel. Természetesen krumpli is került a tányérra. Rá kakukkfű és petrezselyem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése