Darált húsos zöldséges ragúval töltött csülök sörrel locsolva, vele sült krumplival
A főtt csülök másik hasznosítása. Egy csodás ragúval töltve. Ennek még a müncheni Oktoberfest-en is sikere lenne.
Hozzávalók:
- 1 db főtt hátsó sertéscsülök csont nélkül (kb 95 dkg)
- 15 dkg sertés darált hús
- 3 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db piros paprika
- 2 db chili
- 5 db nagy gomba törzse
- 2 db mángold levél
- 3 szál petrezselyem
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 1 tk kakukkfű
- 2 ek disznózsír
- 2 dl sör
- 10 db újkrumpli
- 2 szál kakukkfű
- 3 szál rozmaring
Elkészítés:
A krumplit előfőzöm.
Közben az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paprikát, paradicsomot és a gombát kockára vágom, a mángoldot felszeletelem. Egy serpenyőben kevés zsíron a hagymákat és a mángold szárát megdinsztelem, hozzáadom a húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a paprikát, a paradicsomot és a gombát. Fűszerezem, belevágom a chilit. A végén belerakom a mángoldot is.
A ragút betöltöm a csülökbe, egy spárgával összekötöm, s egy kizsírozott serpenyőbe rakom.
A krumplikat megpucolom, s a csülök mellé pakolom. Sózom, borsozom. A csülökre és a krumplikra ráhelyezem a kakukkfű és rozmaring szálakat. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe 45 percre. Félidőben öntök a csülökre sört. Ezt többször megismétlem, kanalazok a zsiradékból is. A végén átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s még bő 10 percig barnítom.
A tálaláskor szeletelek a csülökből, ami nem volt könnyű a sok töltelék miatt. Így nem lett szép a szelet, de annál finomabb volt az étel. Természetesen krumpli is került a tányérra. Rá kakukkfű és petrezselyem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése