HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. szeptember 12., szombat

Karalábélevél leves csurgatott tojással

Karalábélevél leves csurgatott tojással


Vettem zöldségleveshez karalábét is. Olyan szép levelei voltak, hogy inkább ebből főztem egy levest, a zöldségek majd később kerülnek sorra.

Hozzávalók:

  • 1 db karalábé levelei (4 nagyobb, több kisebb)
  • 5 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál zellerlevél
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 8 dl víz
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A hagymákat felszeletelem, a zöldjét különrakom. A fokhagymát aprítom. A levelek szárait is felvágom.

Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat. Hozzáadom a levélszárakat.

Közben a leveleket darabolom, a paradicsomokat nyolcadolom.Beleteszem a fazékba, beledobom a chiliket. Felöntöm a vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, s hozzáadom a kakukkfüvet is.

Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleütöm a tojásokat, elkeverem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése