HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. szeptember 17., csütörtök

Főtt füstölt sertés hátsócsülök

Főtt füstölt sertés hátsócsülök


Ez a kiinduló pontja két ételnek is, melyeket rövidesen elkészítek és felteszek. Persze a főtt csülök így is finom.  Mustárral, tormával és persze sörrel. A közelgő Oktoberfesthez passzol is.


Hozzávalók
  • 1 db füstölt sertés hátsó csülök, 130 dkg (csonttal együtt)
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk szemes bors
  • 1 tk köménymag
  • 1,2 l víz

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmosom, belehelyezem egy nagyobb fazékba. Beleteszem a megpucolt hagymákat, chilit és a fűszereket. Felöntöm vízzel. 2 óra 20 percig főzöm. Amikor kihűlt, kicsontozom.

A közepéből kikanyarítok kb. 25 dk húst, ebből lesz a
Csülkös lencsegulyás csípős parasztkolbásszal, tejföllel,
a maradékból pedig a
Töltött csülök.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése