HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. szeptember 24., csütörtök

Rántott tengeri hal krumplipürével, majonézzel, csalamádéval

Rántott tengeri hal krumplipürével, majonézzel, csalamádéval


A mélyfagyasztott hal csomagolásából nem derült ki, hogy milyen hal van benne. Ízre elég semleges volt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri hal
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 citrom
  • liszt
  • 1 tojás
  • prézli
  • étolaj
  • 25 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek majonéz
  • 1 szál petrezselyem
  • csalamádé

Elkészítés:

A halat kiolvasztás után sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom, felteszem főni.

Fövés után kevés vajjal és az aprított hagymával összetöröm.

A halszeleteket bepanírozom, olajban megsütöm.

Tálaláskor rakok a tányérra halszeleteket, egy kupac krumplipürét, teszek rá petrezselyemlevelet, nyomok mellé majonézt, s halmozok a tányérra csalamádét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése