Rántott tengeri hal krumplipürével, majonézzel, csalamádéval
A mélyfagyasztott hal csomagolásából nem derült ki, hogy milyen hal van benne. Ízre elég semleges volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri hal
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 citrom
- liszt
- 1 tojás
- prézli
- étolaj
- 25 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 1 ek majonéz
- 1 szál petrezselyem
- csalamádé
Elkészítés:
A halat kiolvasztás után sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom, felteszem főni.
Fövés után kevés vajjal és az aprított hagymával összetöröm.
A halszeleteket bepanírozom, olajban megsütöm.
Tálaláskor rakok a tányérra halszeleteket, egy kupac krumplipürét, teszek rá petrezselyemlevelet, nyomok mellé majonézt, s halmozok a tányérra csalamádét.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése