Csülkös lencsegulyás csípős parasztkolbásszal, tejfölösen
Az előző bejegyzésben:
Főtt füstölt sertés hátsócsülök
ígértem, hogy rövidesen közzéteszem a csülök felhasználásával készült ételeket. Nos, az első.Hozzávalók
- 25 dkg főtt füstölt sertés hátsó csülök (csont nélkül)
- 1 l fűszeres főzőlé
- 2 db vöröshagyma (a főzőlével)
- 5 gerezd fokhagyma (a főzőlével)
- 2 db chili (a főzőlével)
- 3 db babérlevél (a főzőlével)
- 25 dkg lencse
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa a zöldjével
- 0,5 karalábé
- 0,5 zeller a zöldjével
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 db színes paprika
- 2 db chili
- 2 db paradicsom
- 2 db nagyobb krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős fűszerpaprika
- 10 dkg csípős parasztkolbász
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A lencsét előző nap megtisztítom, megmosom, s beáztatom a csülök főzőlevébe.
Másnap a zöldségeket megpucolom, s tetszőlegesen felvágom. Hozzáadom a lencséhez, fűszerezem, s 45 percig főzöm.
Közben a csülköt felkockázom, a kolbász héját lehúzom, s felszeletelem. A levesbe teszem. 5 perc után tálalok.
Merek a levesből, kanalazok rá tejfölt. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése