HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. szeptember 17., csütörtök

Csülkös lencsegulyás csípős parasztkolbásszal, tejfölösen

Csülkös lencsegulyás csípős parasztkolbásszal, tejfölösen


Az előző bejegyzésben:

Főtt füstölt sertés hátsócsülök

ígértem, hogy rövidesen közzéteszem a csülök felhasználásával készült ételeket. Nos, az első.

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt füstölt sertés hátsó csülök (csont nélkül)
  • 1 l fűszeres főzőlé
  • 2 db vöröshagyma (a főzőlével)
  • 5 gerezd fokhagyma (a főzőlével)
  • 2 db chili (a főzőlével)
  • 3 db babérlevél (a főzőlével)
  • 25 dkg lencse
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa a zöldjével
  • 0,5 karalábé
  • 0,5 zeller a zöldjével
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 db színes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagyobb krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A lencsét előző nap megtisztítom, megmosom, s beáztatom a csülök főzőlevébe.

Másnap a zöldségeket megpucolom, s tetszőlegesen felvágom. Hozzáadom a lencséhez, fűszerezem, s 45 percig főzöm.

Közben a csülköt felkockázom, a kolbász héját lehúzom, s felszeletelem. A levesbe teszem.  5 perc után tálalok.

Merek a levesből, kanalazok rá tejfölt.  Kenyérrel fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése