Vörösboros, gombás csirkecomb gnocchival
Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos, vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db újhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db fokhagyma gerezd
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- tejföl
- kacsazsír
- 1 dl vörösbor
- 2 db nagyobb burgonya
- 1 tojássárgája
- 5 dkg liszt
- só
- vaj
A combokat sózom, borsozom.
A krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben a combokat kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágom.
A hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s fedő alatt párolom.
A krumplikat egy krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom, s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, újnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.
Tálalok, a tányérra szedek egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt, s egy kanál tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése