HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 21., vasárnap

Vörösboros, gombás csirkecomb gnocchival

Vörösboros, gombás csirkecomb gnocchival

Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos, vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.


Hozzávalók:
  • 2 db csirkecomb
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db újhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db fokhagyma gerezd
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • tejföl
  • kacsazsír
  • 1 dl vörösbor
A gnocchihoz:
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • vaj
Elkészítés:

A combokat sózom, borsozom.

A krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben a combokat kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágom.

A hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s fedő alatt párolom.

A krumplikat egy krumplinyomón  átnyomom, sózom, borsozom,  s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, újnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.

Tálalok, a tányérra szedek egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt, s egy kanál tejfölt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése