Túrós-tejfölös palacsinta rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal
Egy kényeztető desszert ínyenceknek.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- só
- cukor
- 15 dkg túró
- 2 dl tejföl
- cukor
- mazsola
- narancshéj
- rum
- étolaj
A narancshéját lehámozom, feldarabolom, s a mazsolával együtt rumba áztatom egy napig.
A tésztát a lisztből, tojásból, tejből és ásványvízből egy csípet sóval összekeverem Szükség szerint öntök még hozzá vizet. 1 órát pihentetem. A túrót összekeverem a tejföllel, és a mazsola narancshéj keverékkel.
Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítek, s megsütöm a palacsintákat.
A palacsintát megtöltöm a túrós masszával, összetekerem.
A tányérra teszek két darab palacsintát, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá cukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése