HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 21., vasárnap

Tejfölös túrógombóc

Tejfölös túrógombóc

A túrógombóc a kedvenc magyar desszertek közé tartozik. Amióta nem fogyasztok többfogásos menüsort, akár főételnek is beillik nálam.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 2 ek búzadara
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • tejföl
  • porcukor 



Elkészítés:



A túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel összekeverem. Majd  gombócokat formázok belőle és forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzöm.

Közben a zsemlemorzsát olajon megpirítom. A gombócokat ebbe beleforgatom.

Tálaláskor szedek a tányérra gombócokat, zsemlemorzsát, teszek rá tejfölt, s megszórom porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése