Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval, salátával
Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!Hozzávalók:
- 4 db nagyobb kacsanyak
- 1 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db paradicsom
- 6 levél jégsaláta
- kacsazsír
- olívaolaj
- citrom
- szójaszósz
- 2 db chili díszítéshez
A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.
A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
Közben a borsót megpárolom. A paradicsomokat felszeletelem, a saláta leveleit leszedem.
Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolok rá olívaolajat, szójaszószt, facsarok rá citromot. Díszítem egy chilipaprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése