HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 25., csütörtök

Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

Ez még Karácsony előtt készült, de csak most jutottam hozzá, hogy megírjam a bejegyzést. Nagyon finomra sikeredett, akár még a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma gerezd
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 4 db burgonya
  • ecetbe, olívaolajba eltett cseresznyepaprika

Elkészítés:

A combokat sózom borsozom. A krumplit megpucolom, felvágom, sós vízben felteszem főni. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

Kevés olajon a combokat mindkét oldalukon megpirítom. Kiveszem félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, végül a fokhagymát, fűszerezem.

Visszateszem a combokat, öntök rá egy kevés vizet, rámorzsolom a leveskockát, párolom.

Közben a megfőtt krumplit összetöröm, sózom, borsozom.

Amikor a csirkecombok megpuhultak, öntök rá vörösbort, majd tálalok.

A tányérra teszek egy combot, mellé krumplipürét, locsolok rá szaftot, s rakok a tányér szélére cseresznyepaprikákat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése