Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével
Ez még Karácsony előtt készült, de csak most jutottam hozzá, hogy megírjam a bejegyzést. Nagyon finomra sikeredett, akár még a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma gerezd
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- olaj
- 1 dl vörösbor
- 4 db burgonya
- ecetbe, olívaolajba eltett cseresznyepaprika
Elkészítés:
A combokat sózom borsozom. A krumplit megpucolom, felvágom, sós vízben felteszem főni. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
Kevés olajon a combokat mindkét oldalukon megpirítom. Kiveszem félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, végül a fokhagymát, fűszerezem.
Visszateszem a combokat, öntök rá egy kevés vizet, rámorzsolom a leveskockát, párolom.
Közben a megfőtt krumplit összetöröm, sózom, borsozom.
Amikor a csirkecombok megpuhultak, öntök rá vörösbort, majd tálalok.
A tányérra teszek egy combot, mellé krumplipürét, locsolok rá szaftot, s rakok a tányér szélére cseresznyepaprikákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése