Tejfölös bableves füstölt karajjal
Itt a tél, jöjjön hát akkor egy finom téli leves.Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt karaj
- 40 dkg tarka bab
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 db burgonya
- 1 fejvöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili
- 2 szál petrezselyem
- 1 db füstös ízű leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- köménymag
- olaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tej
- 1 púpozott kanál liszt (habaráshoz)
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatom.Másnap a karajt felteszem főni egy liter vízben.
Közben megpucolom a zöldségeket, a répákat kisújnyi darabokra, a zellert félbe,a krumplit kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom.
Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem, beleteszek két db chilit.
Amikor csaknem megfőtt, beleöntöm a vörösbort, majd a tejet, s a tejföl felével és a liszttel behabarom..
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá három kanál tejfölt, s egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése