Vörösboros gombapaprikás tésztával
A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- chiliszósz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprka
- morzsolt kakukkfű
- 1 dl vörösbor
- 4 ek tejföl
- 2 ek libazsír
- 25 dkg tészta (ruote)
- 1 szál újhagyma zöld
- 6 ek tejföl
A hagymákat durván aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombákat szeletelem.
Egy serpenyőben üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt.. Amikor a a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát
Megfőzöm a tésztát sós vízben aldente.
A gombához öntöm a bort és a tejfölt, összekeverem, s elzárom a tűzhelyt, hőntartáson hagyom.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágok rá chilipaprikát..
Nagyon guszta ! Mindkét tányérodon ugyanaz a finomság ,de amit kérdeztél nekem ez jobban tetszik!
VálaszTörlés