Húsleves kacsa farhátból és nyakból grízgaluskával
A múltkor annyira finom lett a farhátból főzött leves, hogy meg kellett ismételni, de ezúttal nyak is került bele és tészta helyett galuskát főztem hozzá.Hozzávalók :
- 1 db kacsafarhát
- 2 db kacsanyak
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
gyökér - 1 fej zeller
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyemlevél
- egész fekete bors
- 1 db zöldségleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 3 ek búzadara (gríz)
- 1 db tojás
A farhátat kettévágom, a nyakakat egyben hagyom. A csontos húst beteszem egy fazékba, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, felöntöm vízzel.
Amíg a hús fő, elkészítem a galuskát és felvágom a zöldségeket.
A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem, ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest.
A leveshez adom a zöldségeket.
Amikor a hús és a zöldségek is puhák már, kanállal beleszaggatom a galuskákat. Rövid idő elteltével tálalok.
A levesből merek, szedek hozzá két darab galuskát, teszek rá zellerlevelet és chilipaprikát.
Én még megszórtam borssal, pirospaprikával, s rávágtam egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése