Sült libacomb fehérboros párolt káposztával, krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklával
Ez a finomság a névnapomra készült.
Hozzávalók:
- 1 db libacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- 3 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyem
- 0,5 fej káposzta
- olívaolaj
- köménymag
- 0,5 db citrom
- 1 dl fehérbor
- 1 db cékla
- 2 szelet sárgabarack befőtt
- 2 kk áfonyalekvár
A libacombot sózom, borsozom, s beteszem a hűtőbe néhány órára.
A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra, teszek rájuk-melléjük fokhagymagerezdeket, kakukkfüvet és rozmaringot. Mindkét oldalát megkapatom, majd vizet öntök rá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom..
Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben olajon megpörkölöm a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a felvágott hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, facsarok rá citromlevet és öntök rá fehérbort, készre párolom.
Amíg a káposzta párolódik, megfőzöm a krumplit, összetöröm, keverek hozzá kevés libazsírt és
Amikor a combok már megpuhultak, a serpenyőbe teszem a négybevágott céklát, s a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára grillezem.
Nagy lapostányérra teszem a comb felét, mellé sült céklát, egy-egy kupac káposztát, s krumplipürét, rá petrezselyemlevelet, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.
P.S. Azért jól esett volna néhány gratuláció. Nem a recepthez elsősorban, hanem a névnapomhoz. No, mindegy. Ez is megvolt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése