HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 15., hétfő

Csokoládés, diós, brandys brownie torta, vanília fagylalttal

Csokoládés, diós, brandys brownie torta, vanília fagylalttal


A tészta azonos a brownie-val, csak éppen torta lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darabolt dió
  • 5 cl brandy
  • vanília fagylalt
Elkészítés: 

Felolvasztom az étcsokoládét  a vajjal.

A tojásokat összekeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adom.

Hozzákeverem a lisztet, majd a darabolt dió háromnegyedét, s a brandyt. Az anyagot egy tortaformába öntöm, elsimítom, a tetejére szórok még diót, majd 180 C fokra előmelegített sütőben  20 perc alatt megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy jó szelet tortát, mellé vanília fagylaltot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése