HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 8., hétfő

Rizses lecsó tükörtojással

Rizses lecsó tükörtojással

Nagy kedvencem a lecsó, számtalan variációban készítettem már, most tükörtojással fogyasztottam.

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db bogyiszlói paprika
  • 1 db hegyes zöldpaprika  
  • 1 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 0,5 bögre rizs
  • 2 db tojás
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
Elkészítés: 

A rizst beáztatom, majd előfőzöm.

A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomokat felvágom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, majd a a paradicsomot és a rizst.. Addig főzöm, míg a paprika már puha, de még egy kicsit roppanós. Ráütöm a tojásokat, ekkor már nem keverem meg.

Tálalok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése