HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 29., hétfő

Sült tarja hagymás gombával, currys bulgurral

Sült tarja hagymás gombával, currys bulgurral

Egy szaftos finomság, izgalmas körettel.

Hozzávalók:
  • 2 szelet tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 0,5 vöröshagyma
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 csésze bulgur
  • 1 dl forró víz
  • curry
Elkészítés:

A húst fűszerezem, beteszem egy edénybe, rányomom a fokhagymát, mellérakom a négybevágott hagymát és paradicsomot, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe.

A főzés napján a húst és a zöldségeket felteszem sülni. Közben felszeletelem a hagymát és a gombát, kevés olajon megdinsztelem

A bulgurt sózom, szórok rá curryt és öntök rá forró vizet, lefedem.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst hagymával és paradicsommal, mellé hagymás gombát és bulgurt. Az egészet megszórom borssal, a bulgurra pedig szórok még curryt.


P.S. A Kapu 2014.11.18. Toplistájában az elsp helyen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése