HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 13., szombat

Lecsós rizs gombapaprikással

Lecsós rizs gombapaprikással

És még mindig lecsó. Ezúttal gombapaprikással.

Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 0,5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • étolaj
  • 2 dl tejföl
Elkészítés:

A beáztatott rizst felteszem főni.

A hagymákat aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem..

Egy serpenyőben, olajon elkészítem a lecsót, a felét félreteszem.  A serpenyőbe beleteszem a gombát. Megdinsztelem, keverek hozzá tejfölt.

A rizshez hozzákeverem a félretett lecsót.

Tálalok. A lecsós rizsre szedek gombát, s teszek rá három kanál tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése