HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 10., szerda

Sült kacsacomb vöröskáposztával, almával

Sült kacsacomb vöröskáposztával, almával

Majdnem hagyományos kacsacomb.

Hozzávalók:
  • 1 db kacsacomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 1/4 vöröskáposzta
  • köménymag
  • cukor
  • ecet
  • 6 db kicsi újburgonya
  • 1/2 alma
Elkészítés:

A kacsacombot bepácolom, bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring és kakukkfűágakat, beteszem a hűtőbe.

Másnap egy serpenyőben, fedő alatt el kezdem sütni. Időnként megfordítom és meglocsolom a szafttal.

Közben a krumplikat előfőzöm,  a  káposztát lereszelem. Az almát kicsumázom, a felét félbevágom, félreteszem.

Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, megszórom cukorral, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel, megpárolom. A krumplikat megsütöm.

Amikor a kacsa már megsült, tálalok.



P.S. A Kapu 2014.10.16. Toplistáján:

1 megjegyzés: