Sült kacsacomb vöröskáposztával, almával
Majdnem hagyományos kacsacomb.Hozzávalók:
- 1 db kacsacomb
- 1 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
- 1/4 vöröskáposzta
- köménymag
- cukor
- ecet
- 6 db kicsi újburgonya
- 1/2 alma
A kacsacombot bepácolom, bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring és kakukkfűágakat, beteszem a hűtőbe.
Másnap egy serpenyőben, fedő alatt el kezdem sütni. Időnként megfordítom és meglocsolom a szafttal.
Közben a krumplikat előfőzöm, a káposztát lereszelem. Az almát kicsumázom, a felét félbevágom, félreteszem.
Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, megszórom cukorral, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel, megpárolom. A krumplikat megsütöm.
Amikor a kacsa már megsült, tálalok.
P.S. A Kapu 2014.10.16. Toplistáján:
- Így készül a házi túró rudi! Jobb, mint az eredeti?
- A hagyományos székelykáposzta receptje - Így nem rontod el
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös nudlit!
- Sült kacsacomb párolt lilakáposztával
- Paradicsomos káposzta fasírttal
- Tököt bele!
Ezt már a facebookon megdícsértem!
VálaszTörlés