HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 21., vasárnap

Halászlé - Gazdagréti halászléfőző verseny

Halászlé - Gazdagréti halászléfőző verseny

Gazdagréten megrendezték a 26. halászléfőzőversenyt, melyet egybekötöttek a "Szomszédok" TV-sorozetregény 26. jubileumával (a FIDESZ rendezvényére csak három színész ment el: Nemcsák Károly (Vágási Feri), Frajt Edit (Szikszay Júlia) és Trokán Péter (Szelényi János) ), s a Gazdagréti ( Újbuda TV ) ünneplésével.

A XI. kerületi FIDESZ ügyesen kihasználta ezen ünnepeket a választási kampányához, s ingyenes halászlé és babgulyás osztogatásba kezdett.

Nos, én is beálltam a halászlé sorba. Előzőleg felhívtam a feleségem, aki azt mondta, hogy barátnőjénél éppen halat evett, így nem érdekli a halászlé.

Rendben. A kapott adagot hazavittem, s ma egy kevés tészta és  sok fűszer, valamint chili  hozzáadásával felmelegítettem. Akkor ért a meglepetés drága oldalbordám részéről,  aki elég vehemensen lehordott, hogy én miért merészelem a halászlét magamnak elkészíteni, nem volt elég amit ott megettem, félek, hogy éhen halok. (A helyszínen nem ettem, amúgy is csak egy adagot adtak.) Mondhatom, köpni, nyelni nem tudtam. De miután ő a csípőset nem szereti, hiába kínáltam fel neki a halászlét, végül is én ettem meg.

Mit ne mondjak, bár sikerült egész élvezetessé tenni a halászlét, nem igazán élveztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése