Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával, brokkolival
Ez egy íz és színkavalkád. Mindegyik összetevő önmagában is nyerő, de így együtt, fenomenális!Hozzávalók:
- 20 dkg sertéscomb
- 1fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- 4 db csiperkegomba
- tejföl
- olaj
- liszt
- 0,5 bögre rizs
- 1 kis káposzta fele
- köménymag
- cukor
- ecet
- 1 kis brokkoli fele
A hagymát aprítom, a húst kockára vágom., a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem. A káposztát felszeletelem, a brokkolit rózsáira szedem.
A hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst, fehéredés után öntök rá egy kevés vizet. Sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és paprikával. Zsírjára pirítom. Felöntöm vízzel Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát is, szórok rá kevés lisztet.
Közben a rizst megfőzöm, a káposztát megpárolom: a köménymagot megpörkölöm, cukorral karamelizálom, hozzáadom a káposztát, locsolok rá ecetet.
Megpárolom a brokkolit is.
Tálaláskor a tányéron szépen elrendezek mindent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése