HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 11., csütörtök

Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával, brokkolival

Gombás sertés pörkölt rizzsel, párolt káposztával, brokkolival

Ez egy íz és színkavalkád. Mindegyik összetevő önmagában is nyerő, de így együtt, fenomenális!

Hozzávalók:
  • 20 dkg sertéscomb
  • 1fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény 
  • 4 db csiperkegomba
  • tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 0,5 bögre rizs
  • 1 kis káposzta fele
  • köménymag
  • cukor
  • ecet
  • 1 kis brokkoli fele
Elkészítés:

A hagymát aprítom, a húst kockára vágom., a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem. A káposztát felszeletelem, a brokkolit rózsáira szedem.

A hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst, fehéredés után öntök rá egy kevés vizet. Sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és paprikával. Zsírjára pirítom. Felöntöm vízzel Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát is, szórok rá kevés lisztet.

Közben a rizst megfőzöm, a káposztát megpárolom: a köménymagot megpörkölöm, cukorral karamelizálom, hozzáadom a káposztát, locsolok rá ecetet.

Megpárolom a brokkolit is.

Tálaláskor a tányéron szépen elrendezek mindent.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése