Sült kolbászleves sült gombával és krumplival
Egy nem mindennapi, sokak számára bizonyára bizarrnak tűnő leves, de higgyétek el, finom!Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pár mini debreceni kolbász
- 1 szál füstölt kolbász
- 20 db parázskrumpli
- 4 db csiperkegomba
- olívaolaj
- 1 db húsleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 2 szál petrezselyem
- chiliszósz
- víz
A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.
Egy serpenyőben olajon megsütöm a kolbászokat, a gombát és a krumplikat.
A hagymákat aprítom, egy fazékban olajon megdinsztelem. Ráteszem a kolbászokat, a gombákat és a krumplikat. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Forrásig főzöm.
Tálalok. Teszek bele aprított petrezselymet és chiliszószt..
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2014.09.29.) Gasztro Top-jába:
2. - 25 perces bögrés süti dióval és almával
3. - Sültkolbász-leves
Finom lehetett!!
VálaszTörlés