HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. szeptember 17., szerda

Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal

Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal


Itt az ősz, s vele együtt a sütőtök szezonja.

Hozzávalók :

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín 
  • 2 db chili
  • 1 ek héjnélküli tökmag
  • tökmagolaj
Elkészítés:

A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.

Közben a tökmagokat néhány csepp olívaolajon megpirítom.

A sült tököket egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, szórok rá tökmagot és locsolok rá tökmagolajat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése