Pizzasonka tükörtojással, csicsókával, tejszínes sonka ragúval
Hozzávalók:- 6 db csicsóka
- 1 vastagabb szelet pizzasonka
- 1 szelet pizzasonka
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- főzőtejszín
- 3 db chili paprika
- petrezselyem
- olívaolaj
A csicsókát megpucolom, alaposan megmosom, kockára vágom, a paprikát hosszában kettévágom, felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a hagymákat aprítom.. A vastagabb szelet pizzasonka közepét kikanyarítom, a belsejét a másik pizzaszelettel együtt kockára vágom..A hagymákat aprítom.
Egy serpenyőbe olívaolajt öntök, közepébe beállítom a pizzasonkahengert, köré rakom a többi hozzávalót, rávágok 2 chilipaprikát, fűszerezem, el kezdem sütni. Egy idő után felöntöm a tejszínnel. Amikor már puha, a pizzasonkahengerbe beleütök egy tojást, szórok rá piros paprikát, készresütöm.
Tálaláskor a tányér közepére állítom a pizzasonkahengert, köré pakolom a ragút, a tükörtojásra rakom a petrezselymet s a chilipaprikát.
P.S. : Több receptnél olvastam, hogy a csicsókát édeskrumplinak is nevezik. Nos, ez lehet, hogy így van, de ez egy nagy tévedés. A csicsókának semmi köze az édes krumplihoz, nemcsak hogy másképp néz ki, de rendszertanilag sincs semmi köze egymáshoz a két növénynek. Ízben is eltérnek egymástól, ráadásul árban is nagy különbség van közöttük. Az igazi édeskrumpli sajnos eléggé húzós árban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése