Rumos tiramisu mandulával
Hozzávalók:
- 1/2 csomag babapiskota
- 10 dkg mascarpone
- 1 tojás
- kevés cukor
- rum
- kávé
- vaníliacukor
- fahéj
- kakaó
- mandula
Főzünk egy adag kávét. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, fahéjjal, vaníliáscukorral habosra keverjük, öntünk bele rumot, majd hozzákeverjük a mascarponét. A fehérjét felverjük, hozzákeverjük a masszához. A kávéba is öntünk rumot.
Egy hosszukás tálba lerakjuk a piskotákat, meglocsoljuk a rumos kávéval, majd ráöntjük a krémet, s megszórjuk a kakaóporral, s mandulával.
Most hogy cukros vagyok, megkívántam, el is mentem a receptet, és amikor a labor nem figyel elkészítem! :-)
VálaszTörlésEgyszerű és nagyszerű!
Remélem a cukorszíntedet ez nem dobja meg nagyon, de egy tengerészhez a rum különösen passzol. Egészségedre váljon kedves Pistám!
VálaszTörlésNo, ez finom lehetett! Én csak annyiban szoktam másként csinálni, hogy a tojásős krémet habüstben gz fölött keverem ki.
VálaszTörlés