HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. december 7., péntek

Sajtos Tortellini pizzasonkával, tejszínes, fehérboros mángold szósszal

Sajtos Tortellini pizzasonkával, tejszínes, fehérboros mángold szósszal


Kedvenc olasz tésztám a tortellini. Nem tudok ráunni.

Hozzávalók :
  • 1 zacskó (25 dkg) sajtos tortellini
  • 5 szelet pizzasonka
  • 6 levél mángold
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika 
  • 15 szem fekete magnélküli olívabogyó
  • olíva olaj
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • petrezselyemlevél
Elkészítés: 

A pizzasonkát kockára, a mángoldot csíkokra, a chilit karikára  vágom, a  fokhagymát aprítom. a paradicsomokat nyolcadolom.

A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben olívaolajon a sonkát, fokhagymát, chilit megpirítom, hozzáadom a paradicsomot, fűszerezem, felöntöm a tejszínnel és a fehérborral, majd ráteszem az olívabogyókat, és a mángoldot, néhány percig még párolom.

A tésztát rámerem, összekeverem, tálalom, díszítem petrezselyemlevéllel.





1 megjegyzés: